L'Agrupament Escolta Azimut

És membre de l’Associació Acció Escolta de Catalunya, que, en la voluntat d’unir els esforços de l’Escoltisme Català, és membre de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), mitjançant la qual pertany a l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM).
Els nostres símbols distintius són: L’uniforme escolta marí amb les ensenyes que corresponen a l’etapa i branca en que hom es troba i simbologia pròpia de l’Agrupament, com el foulard d’Agrupament de color blau marí amb ribet blau cel i blanc. Cal destacar també com a simbologia pròpia de l’agrupament la flor de Llis Mundial amb una àncora de fons.

Línia educativa

La nostra línia educativa ve donada pel Mètode Escolta, que és un sistema d'autoeducació progressiva fonamentat en la Llei i la Promesa Escolta, l'educació per l'acció, la vida en petits grups i programes progressius i atraïents d’activitats variades.

Aquestes estan basades en els centres d'interès dels i de les participants, que inclouen els jocs, les tècniques útils, i assumir serveis a la comunitat, entre d’altres... Aquestes activitats es realitzen preferentment a l'aire lliure (medi marí), en contacte amb la natura.


Projectes

L'Agrupament ha desenvolupats diversos projectes. Actualment tenim en desenvolupament conjuntament amb l'equip marí d'accio escolta de catalunya el projecte BASE NAUTICA

Història del'Agrupament

Dates mes destacades:
12-10-19
82: Primera reunió dels fundadors de l'Agrupament 26-03-1983: Fundació de l'Agrupament. Primera activitat/reunió de la Secció de Mariners "Brownsea" 
Decembre de 1985: Fusió amb l'AE Roca i Neu
Agost de 1989: Els Pioners assisteixen al Campament Internacionalal Centre d’Activitats Nàutiques de Port Irta, a Peñíscola (Castelló), amb escoltes marins d'arreu del mòn.
Juliol de 1990: Campaments d’estiu a Griébal (Osca). Estrena de la 1era embarcació de vela lleugera de l’Agrupament (470 “Gorg”)
 Juliol de 1993: Tot l'Agrupament assisteix als primers campaments nacionals d'Scouts Marins Italians a Bracciano (Itàlia) 
Agost del 2001: Campaments d'estiu Internacionals amb l'Agrupament d'Scouts Marins 797 Nova Oeiras (CNE) a Barragem de Campilhas (Portugal)
Agost de 2003: Campaments d’Estiu a la Base Nàutica dels ZeeScouts d’Amberes (Bèlgica) 
Juliol de 2007: Participació en el Projecte "Flota". Mes de 300 escoltes marins d'arreu d'europa creuen el canal de la manega rumb a la Jamboree del centenari de l'Escoltisme.
Agost de 2010: Participació en els Campaments Internacionals amb motiu del Centenari de l'Escoltisme Marí a Fort Medoc, França, amb mes de 1000 escoltes marins
Setembre 2018: Suport al EUROSEA 14 (Trobada d'Escoltes Marins d'arreu d'Europa) que es fa a Barcelona